Дънките, без които няма да минем и в този нов сезон са многообразни, стилни и винаги актуални.

И въпреки, че за някои изненадващо кадифето, кожата и трикото са почти изместени от денимът. Повечето модни марки за есента и зимата представят панталони, докато самите дънки са включени само в моделите на няколко дизайнери.

Но не значи, че ерата на денима е към своя край. В модните колекции има множество модни дамски модели, които са чудесен избор. Нека да разгледаме основните тенденции по-подробно.

Дънки с висока талия

Модата на ултра-ниска талия остава в миналото, заедно с модата на дънки, които висяха непривлекателно като чанта, сега са заменени от модели с висока талия, който да подчертава женската форма. Включено в модата преди миналия сезон, мама-дънки и джинси-банани в есен-зима 2017-2018 са все още актуални. Тяхната отличителна черта е високата талия и свободно изрязани на бедрото. Съвременните момичета изглеждат малко старомодно и твърде скромно, но това е тези дънки са в състояние да добавят няколко сантиметра в краката, както и да скрият допълнителните обеми на фигурата.

Изрязани дънки

Изрязаните дънки с дължина до глезена и дори по-високи са основната тенденция през последните няколко сезона. Няма значение от модела на панталони - малката дължина изглежда добре във всеки стил. Предимството на тези дънки е, че са подходящи за всички, включително едно момичета с пълна фигура.

Дънки с белезници и ревери

Модни дефилета през 2017-2018, дават на момичетата мощно оръжие –дънки с белезници и ревери. Те могат да променят дължината, което прави един и същ модел, част от различни възможности в зависимост от избрани обувки, стил и настроение. Широките маншети изглеждат по-добре на права кройка, тесните или стеснени, но безгрижни навити маншети са идеални за дънки комбинирани с деним. Освен скъсан компонент моделът не трябва да преминава към гръндж стил. Дамите ги носят с високи токчета, съчетани със скъпи чанти и модни аксесоари. Интересните модели имат и кокетни малки дупки, характерни с напречни избелени нишки, както и големи съкращения, от които можете да видите на бельо или чорапогащи в голяма мрежа.

Дрипав модел дънки в модата

Тази година дизайнерите доведоха до друга тенденция - дънки с назъбени краища. Най-добре се носят тези дънки не с маратонки и спортни обувки, но и с красиви и скъпи обувки, за предпочитане с пета или платформа.

Дънки с апликация и бродерия

Бродериите на есен-зима 2017-2018 са в своя ренесанс - палто и джъмпери и чанти. Щом става дума за денимът, той следва всякакви отпечатъци - от традиционните геометрични шарки и флорални мотиви, до най-неочаквани образи като анимационни герои. Дънки с бродерия може да се носят и съчетават с ярки и контрастни блузи в класически и необичайни материи и дънки с лъскав финиш. Дизайнерите залагат на традиционния деним с леко влажен блясък, за да получат свежи и много модерни комбинации в различни цветове.

Модерен цвят на дънки

Когато става дума за цвета, класически дънки сини нюанси са винаги на мода. Сред тях могат да се видят дори и най-дръзките тенденции. Докато по модните подиуми са срещна черни и сиви нюанси и по-радикални цветове като тухла, лилаво и индиго. Въпреки факта, че дизайнерите в новия сезон предлагат малко, изберете дънки, според вкуса си!