И тази година световната дамска мода ни изненадва с оригиналността във формите, тъканите, материалите и цветовете на дрехите и аксесоарите.

Цветовете на пролет - лято 2018

Моделите ни разкриват многообразие от идеи - от оживената палитра на цветове - невероятни и шикозни, до притихнатостта на пастелните тонове на светлината.

Стилът на безформените дрехи радва почитателите на хипи модата. А актуалните цветове при момичетата и дамите преливат от лавандула към розово. 

Очарование с мека пастелна сянка на лавандула

Този оттенък ще бъде актуален през целия летен сезон. Сантиментален, но богат, мекият пастел на лавандулата е подходящ за всяка лека, лятна дреха - плетените дрехи, костюмите и дори официалното облекло, и е акцент в колекцията на Tibi и Michael Kors.

Бъдете смели с Purple

Цветът на Pantone за годината е UltraViolet. Той е нюансът на смайващата природа, свързана със седмата чакра, където човекът се среща с небесното.

Бъди принцеса с опияняващо розово

Наситеният и плътен цвят на принцеса. Нейните инициатори, Marchesa и Prabal Gurung, се присъединяват към тенденцията с чисти, леки тъкани.

Докоснете небето с небесно синьо

Синият оттенък носи лекотата на спокойно небе. Изключително подходящ е за къси и дълги рокли. Ще го откриете в колекциите на Carolina Herrera, John Galliano, Ralph, и Russo.

Отморете очите си със светло зелено

Зеленият цвят се завръща и през лятото на 2018 г. с нова, нежна мекота. Открийте го в колекциите на Baja East, Acne Studios, Sies Marjan.

Покажете твърдостта си с Military green

Безпристрастен нюанс, подобно на бежовия. С военните си кръпки носи идеята за революция срещу изящните и цветни тенденции на сезона.

Белият костюм

Белият костюм е актуален не само за строго офциални събития. Разчупените линии в колекциите на Adam Lippes, Tom Ford и Acne Studios го доказват.

Дъга

Има начин да носите и дъгата със себе си. Дизайнери като Peter Pilotto избраха lo-fi спектъра, с което направиха многоцветната тенденция достъпна, зряла и най-важното - шик.

Актуалните материали и форми на 2018

Синтетичен каучук

100% нитрил или синтетичен каучук е трендът в индустриалната модна линия на Calvin Klein. Световните моделиери са успели да излеят гумираните материали в неочаквано шикозни силуети.

Деколтето

Силуетът на роклите на Altuzarra, Isabel Marant и Prabal Gurung елегантно танцува по рамото, обгръща врата и се влива асиметрично в яката. За разлика от тях Carolina Herrara, Christian Dior и Rodarte ни връщат към Ренесанса с елегантните си памучни тоалети и коктейлни рокли с квадратни деколтета.

Волани и дипли

Кой се нуждае от твърдия корсет, когато дамските рокли с волани са толкова удобни?

Пера

Това лято моделите на Saint Laurent и Maison Margiela летят като птици. Семплостта на линията на дрехите е подсилена с нежния пух от марабу.

Ресни

Ресните навлизат във всички форми на дрехите през този сезон и търсят нови нива на ангажираност. От разкъсаните тениски на Loewe, през многообразието от панделки с пайети при роклите, до изящните обеци на Sachin & Babi.

Украсени презрамки

Презрамките, украсени с кристали и перли, допълват очарованието на роклите през лято 2018. Дизайнерът Adam Selman демонстрира детайла с розовата си рокля Marge Simpson и го превърна в модна тенденция.

Усмивката на аксесоарите

Забавните чанти

Твърдите чантички, нанизани на колана, или небрежно висяща торба с хипи-часовник, преметната през гърдите, са особено актуални това лято. Независимо от чувството ви за естетика, не бихте могли да удържите закачливата си усмивка от тяхната оригиналност.

Дефиле на сламените шапки

Оригиналният стил на хипи торбата намира естествената си хармония със сламена шапка на главата. Прекалено голяма в Jacquemus или извита в лъка на Delpozo, тя акцентира с плажния си стил, много по-подсилен отколкото при панама шапката.